Fahéjas örvény palacsinta
Hozzávalók:A palacsintához:
A fahéjas keverékhez:
|
|
Elkészítés:
A fahéjas massza hozzávalóit kikeverjük, és egy vastag zacskóba töltjük, a csücskét kivágjuk és félretesszük.
A palacsinta hozzávalóit egy tálba tesszük, és habverő segítségével kikeverjük.(Ha nem elég sűrű, akkor kell még bele pár deka liszt.)
Forró serpenyőben, pici olaj és vaj keverékén,sütjük meg a palacsintákat.
Elterítjük a serpenyőben a sima masszát, majd ha már lyukacsos, mintát rajzolunk rá a fahéjas masszából. (Gyorsan dolgozzunk!)
Határozott, gyors mozdulattal megfordítjuk és a másik oldalát is megsütjük.
Figyelni kell, mert a cukor hamar odaég.
Finom, fahéjas csiga íze van, kicsit macerás ugyan, de néha be lehet vállalni.