Elmentem!Fatörzs keksztekercsből
Hozzávalók:
- 30 dkg darált keksz
- 10 dkg porcukor
- 1 ek. kakaópor
- 1 cs. vaníliás cukor
- 3 ml rumaroma
- 3 dl tej
A krémhez:
- 30 dkg puha margarin
- 20 dkg kókuszreszelék
- 10 dkg porcukor
- 30 ml bonbon meggy aroma
A bevonathoz:
- 23 dkg csoki krémpor (főzés nélküli)
- 4 dl tej
|
Elkészítési idő: |
1 óra |
Fogyókúrás: |
nem |
Költség: |
1000-1500 FT |
Vegetáriánus: |
igen |
Adagok: |
4 főre |
Gluténmentes: |
nem |
Nehézség: |
Egyszerű |
Laktózmentes: |
nem |
|
Elkészítés:
A kekszes “tészta” hozzávalóit jól összegyúrjuk, és két részre osztjuk. Az egyik tésztát két sütőpapír között kinyújtjuk.
A krém hozzávalóit a habverővel kikeverjük.
A felső papírt levesszük a tésztáról, és a krém felét rásimítjuk. Az alsó sütőpapír segítségével szorosan feltekerjük.
A másik tésztát ugyan így készítjük el, majd megformázzuk a fatörzset.
A bevonathoz szükséges csokis krémet kikeverjük, majd bevonjuk vele a fatörzset. Fogyasztásig hűtőszekrényben tároljuk. Ízlés szerint falevelekkel, marcipán virágokkal is díszíthetjük.
Mentés
Mentés
Fatörzs keksztekercsből 5.00/5 (1 értékelés)
Mária Bársonyné Dankovics (279 Recept)Anya vagyok és feleség aki szeret főzni, sütni. Szeretek új dolgokat alkotni, a családom a kritikusaim, ők mondanak véleményt az elkészített ételekről és a sütikről. Emellett szeretném a régi családi recepteket bemutatni mert a régi háziasszonyok tudtak olcsón, finomat készíteni. Ez a célon hogy a fiatal háziasszonyok is tanulhassanak tőlem, nekem ez okoz örömet ha átadhatom amit én tanultam !!!