Fekete erdő kocka II
Hozzávalók:A tésztához:
A krémhez:
A tetejére:
|
|
Elkészítés:
A tojásokat ketté választjuk. A sárgákat kikeverjük a cukorral. Hozzáadjuk a sütőporral és kakaóporral elkevert lisztet, és elkeverjük. Végül beleforgatjuk a tojásfehérjék keményre vert habját. Sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk, és 180 fokra előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük. Hagyjuk kihűlni, majd kettévágjuk.
A meggyet szűrőkanálba öntjük, és lecsepegtetjük. A tejszínből a habfixálóval, ízlés szerinti porcukorral kemény habot verünk.
A fele tejszínt eloszlatjuk a tésztán, megszórjuk a meggyel. Rásimítjuk a többi tejszínt, és befedjük a másik lappal.
A csokoládét vízgőz felett megolvasztjuk és a süteményre csurgatjuk. Megszórjuk porcukorral, és hűtőbe tesszük 1 órára.
Kockákra vágva, ízlés szerint meggyszemekkel díszítve kínáljuk.