Fokhagymás-tejfölös csirkemell, steak burgonyával
Hozzávalók:
A steak burgonyához:
|
|
Elkészítés:
A csirkemellet kockára vágjuk.
Forró, olajos serpenyőben megpirítjuk, és fűszerezzük borssal, meghintjük sóval.
Közben a tejfölt, a tejet és a lisztet összekeverjük, belereszelünk jó sok fokhagymát, és felöntjük vele a csirkemellet, majd lassú tűzön kevergetve, besűrítjük.
A legvégén meghintjük vágott petrezselyemmel.
A krumplit megsikáljuk, majd héjastól kuktában 5 perc alatt megfőzzük.
Mikor kihűlt, cikkekre vágjuk, és egy sütőpapírral leterített tepsibe tesszük.
Az olajjal kikeverjük a fűszerkeveréket és a sót, majd a krumpli cikkeket megkenjük vele. (Nagyobb mennyiség készítésénél célszerű a krumplit a fűszeres olajba forgatni, és úgy borítania serpenyőre.)Nagyon forró sütőben pirosra ropogósra sütjük. (akinek van grill funkciója azon süsse)
A tejfölös csirkemellet a steak burgonyával kínáljuk. De készíthetünk mellé sima sült burgonyát is.