Főoldal / Szárnyas Ételek / Fokhagymás-tejfölös csirkemell, steak burgonyával

Fokhagymás-tejfölös csirkemell, steak burgonyával

Fokhagymás-tejfölös csirkemell, steak burgonyával

Fokhagymás-tejfölös csirkemell, steak burgonyával

Hozzávalók:

  • 50 dkg csirkemell filé
  • 5 ek. tejföl
  • 1 dl tej
  • 1 evőkanál finomliszt
  • 1 csokor petrezselyem
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 evőkanál olaj
  • só, bors

A steak burgonyához:

  • 1 kg közepes burgonya
  • 0,5 dl olaj
  • ízlés szerint 2ek fűszerkeverék (pl: pirospaprika, só, fokhagymapor, kakukkfű / oregano vagy rozmaring)
Elkészítési idő: 1 óra Fogyókúrás: nem
Költség: 1000-1500 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 3 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Normál Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A csirkemellet kockára vágjuk.
Forró, olajos serpenyőben megpirítjuk, és fűszerezzük borssal, meghintjük sóval.
Közben a tejfölt, a tejet és a lisztet összekeverjük, belereszelünk jó sok fokhagymát, és felöntjük vele a csirkemellet, majd lassú tűzön kevergetve, besűrítjük.
A legvégén meghintjük vágott petrezselyemmel.

A krumplit megsikáljuk, majd héjastól kuktában 5 perc alatt megfőzzük.
Mikor kihűlt, cikkekre vágjuk, és egy sütőpapírral leterített tepsibe tesszük.

Az olajjal kikeverjük a fűszerkeveréket és a sót, majd a krumpli cikkeket megkenjük vele. (Nagyobb mennyiség készítésénél célszerű a krumplit a fűszeres olajba forgatni, és úgy borítania serpenyőre.)Nagyon forró sütőben pirosra ropogósra sütjük. (akinek van grill funkciója azon süsse)

A tejfölös csirkemellet a steak burgonyával kínáljuk. De készíthetünk mellé sima sült burgonyát is.

Marcsi (681 Recept)

Üdvözöllek kedves látogató. Marcsi vagyok, az oldal egyik alapítója. Ha bármi kérdésed, észrevételed lenne, az oldallal kapcsolatban, küldj egy e-mailt a kapcsolat@receptkiraly.hu email címre.


Szólj hozzá!

A lap tetejére