Foszlós csíkos kifli mogyorókrémmel töltve
Hozzávalók:(24 db kis kiflihez)
A kakaós részhez:
A töltelékbe:
A kenéshez:
|
|
Elkészítés:
A langyos tejben felfuttatjuk az élesztőt egy csipet cukorral. A felfutott élesztőt a többi hozzávalóval együtt egy tálba tesszük és bedagasztjuk a tésztát. Elég lágy tésztát kapunk. Ha úgy látjuk, hogy nem elég lágy, akkor teszünk még hozzá 1-2 evőkanál tejet, de ha picit ragacsos, akkor 1-2 evőkanál lisztet, attól függően, hogy mi kívánkozik még a tésztába. Fontos, hogy lágy, de ne ragacsos tészta legyen amit letakarva 30-40 percig kelesztjük.
Amikor megkelt, átgyúrjuk és két egyenlő részre osztjuk. Az egyikbe belegyúrjuk a két evőkanál kakaóport és 1-2 evőkanál tejet. Majd mint a két tésztacipót ketté osztjuk így 2 kakaós és 2 világos tésztacipónk lesz.
Lisztezett felületen/gyúrótáblán külön-külön egyforma kör alakúra nyújtunk egy világos és egy kakaós tésztát, majd egymásra illesztjük (alulra a kakaós tészta, felülre a világos), és 12 egyenlő háromszögre vágjuk fel. A szélesebb részére lehet a tölteléket tenni, majd feltekerjük, és kiflikké formázzuk. A másik kakaós és világos tésztát is ugyanígy kinyújtjuk külön-külön kör alakra, egymásra helyezzük (most lehet alulra a világos, felülre a kakaós), 12 háromszöget vágunk, megtöltjük és feltekerjük, kiflikké formázzuk.
Sütőpapíros tepsire tesszük a kifliket és még kb. 15 percig hagyjuk kelni, majd lekenjük a tetejét tejjel.
Előmelegített 170 fokos légkeveréses sütőben kb. 10-12 perc alatt megsütjük.
(a sütési idő sütőfüggő, hagyományos sütőben valószínű picit több ideig kell sütni)