Főoldal / Kelt tészták / Francia bagett egyszerűen

Francia bagett egyszerűen

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Francia bagett egyszerűen

Francia bagett egyszerűen

Hozzávalók:

  • 3 dl langyos víz
  • 5 ek. olívaolaj
  • 2 tk. méz
  • 2 tk. tengeri só (jó a sima is, abból talán kicsit kevesebb is elég)
  • kb. 50 dkg liszt (ha van, kenyérliszt)
  • 2 tk. szárított élesztő

A formázáshoz:

  • rozsliszt
Elkészítési idő: 1 óra Fogyókúrás: nem
Költség: 0-500 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 4 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: igen

Elkészítés:

A hozzávalókat az itt megadott sorrendben bepakoljuk a kenyérsütő üstjébe, és bedagasztjuk vele a tésztát. ( Nem biztos, hogy kell az összes liszt, de az is lehet, hogy még kell pár deka, nekem pontosan 48 dkg kellett.)

Persze gép nélkül is be lehet dagasztani a tésztát a szokásos módon. Amikor a dagasztás leállt, áttesszük a tésztát egy kelesztőtálba és letakarva, langyos helyen a duplájára kelesztjük.

A nyújtólapra szitált rozslisztet szórunk és átgyúrjuk rajta a tésztát. Majd 4 darabba vágjuk és 10 percig hagyjuk piheni. a tésztacipókat egyenként kinyújtjuk őket és megformázzuk. Tetszés szerinti nagyságúra és alakra lehet formázni.

A bagetteket meghintjük a rozsliszttel és sütőpapíros tepsire rakjuk. Lefedve kelni hagyjuk kb. 40 percig. A tetejüket bevagdossuk és 220 fokos vízgőzös sütőben 10 percig sütjük, majd lecsökkentjük a hőmérsékletet 190 fokra és még olyan 15 percig sütjük. (amíg szép aranybarnák nem lettek) Ha valaki nagyon ropogósan szereti, hagyja még 5 perccel tovább a sütőben.

(A sütő aljába egy alumínium tálcát szoktam állítani, abba forró vizet öntök mikor bekapcsolom a sütőt, ezt majdnem minden kelt tésztánál így csinálom. Így elég gőz képződik a  sütőben)

Mikor a bagettek megsültek, kivesszük egy rácsra és hagyjuk kihűlni.

Nagyon ajánlom mindenkinek, mert tényleg egyszerű és gyors.

Értékeld a receptet

Szólj hozzá!

A lap tetejére