Füge lekváros csiga
Hozzávalók:
A töltelékhez:
A lekenéshez:
|
|
Elkészítés:
Az élesztőt felfuttatjuk pici cukorral és a langyos tejjel (én a fele tejjel futtattam fel). A felfutott élesztőből és a többi hozzávalóból tésztát dagasztunk, majd letakarva langyos helyen 40perc alatt a duplájára kelesztjük.
Ezután átgyúrjuk, és 8 egyenlő részre osztjuk, egyenként kinyújtjuk kb. 35 x 6 cm hosszúra, és végig kenjük a lekvárral. Hosszában kettéhajtjuk, össze nyomkodjuk a szélét, vigyázva ne legyen lekváros, majd az egyik irányból elkezdjük feltekerni.
Megismételjük mind a 7db-nál. Sütőpapírral bélelt tepsibe rakosgatjuk, kelni hagyjuk, míg a sütő bemelegszik. A tetejüket megkenjük egy felvert egész tojással, és előmelegített sütőben 180 fokon aranysárgára sütjük.
Tipp / megjegyzés:
A tésztába nem kell tojás!