Fügés kuglóf
Hozzávalók:
|
|
Elkészítés:
A lisztet egy tálba szitáljuk. Egy nagy tálban összekeverjük, a puha rámát, a tojássárgákat, a cukrot, tejfölt, tejszínt, a fűszereket, a darabolt fügét. Belekeverjük a tejben felfuttatott élesztőt, és a lisztet.
Majd addig dagasztjuk a tésztát, míg el nem válik az edény falától. Betakarjuk és meleg helyen duplájára kelesztjük.
Henger alakúra formázzuk, és egy kikent, morzsával megszórt kuglóf formába köralakba tekerjük, és újrakelesztjük.
A megkelt kuglófot megkenjük felvert tojással vagy tejföllel, és előmelegített sütőben 180 fokon 1 óra 15 percig sütjük.
A megsült kuglófot kifordítjuk a formából, hogy ne nedvesedjen át.
Csak másnap vágjuk fel, és szórjuk meg porcukorral, így az ízek összeérnek.
Tipp / megjegyzés:
Más aszalt gyümölccsel is készíthetjük, ki mivel szereti. Nem nehéz csak kicsit tovább tart az elkészítése, lényeg a jó dagasztás, és kelesztés.