Főoldal / Kelt tészták / Fügés kuglóf

Fügés kuglóf

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Fügés kuglóf

Fügés kuglóf

Hozzávalók:

  • 12 dkg ráma
  • 60 dkg liszt
  • 1 cs. élesztő felfuttatva
  • 3 tojás
  • 10 dkg cukor
  • rumaroma vagy 2 ek. rum
  • 3 dl tej
  • 1/2 dl tejszín
  • 1 evőkanál tejföl
  • reszelt citrom héj
  • őrölt szegfűszeg
  • fahéj ízlés szerint
  • 25 dkg apróra vágott füge
Elkészítési idő: 2 óra Fogyókúrás: nem
Költség: 500-1000 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 4 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Normál Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A lisztet egy tálba szitáljuk. Egy nagy tálban összekeverjük, a puha rámát, a tojássárgákat, a cukrot, tejfölt, tejszínt, a fűszereket, a darabolt fügét. Belekeverjük a tejben felfuttatott élesztőt, és a lisztet.

Majd addig dagasztjuk a tésztát, míg el nem válik az edény falától. Betakarjuk és meleg helyen duplájára kelesztjük.

Henger alakúra formázzuk, és egy kikent, morzsával megszórt kuglóf formába köralakba tekerjük, és újrakelesztjük.

A megkelt kuglófot megkenjük felvert tojással vagy tejföllel, és előmelegített sütőben 180 fokon 1 óra 15 percig sütjük.

A megsült kuglófot kifordítjuk a formából, hogy ne nedvesedjen át.

Csak másnap vágjuk fel, és szórjuk meg porcukorral, így az ízek összeérnek.

Tipp / megjegyzés:
Más aszalt gyümölccsel is készíthetjük, ki mivel szereti. Nem nehéz csak kicsit tovább tart az elkészítése, lényeg a jó dagasztás, és kelesztés.

Értékeld a receptet

Mária Bársonyné Dankovics (279 Recept)

Anya vagyok és feleség aki szeret főzni, sütni. Szeretek új dolgokat alkotni, a családom a kritikusaim, ők mondanak véleményt az elkészített ételekről és a sütikről. Emellett szeretném a régi családi recepteket bemutatni mert a régi háziasszonyok tudtak olcsón, finomat készíteni. Ez a célon hogy a fiatal háziasszonyok is tanulhassanak tőlem, nekem ez okoz örömet ha átadhatom amit én tanultam !!!


Szólj hozzá!

A lap tetejére