Fűszervajas bagett
Hozzávalók:
|
|
Elkészítés:
A lisztet egy tálba öntjük, a közepébe mélyedést készítünk.
Az élesztőt, és a langyos vizet a liszt közepébe tesszük, és hagyjuk, hogy felfusson. Belerakjuk a többi hozzávalókat, és jól összegyúrjuk. Ha kíván még egy kevés vizet, lehet hozzá adni. Tálban, letakarva bőven duplájára kelesztjük.
20 dkg vajat vagy margarint kikeverünk ízlés szerinti mennyiségű fokhagymával, sóval, zöldhagymával, petrezselyemmel vagy bármilyen zöld fűszerrel.
A tésztát kivesszük a tálból, újra átgyúrjuk, és annyi darabra vagdossuk, ahány bagettet szeretnénk csinálni. Minden darabot kinyújtunk, és megkenjük a fűszeres vajjal, feltekerjük, és kicsit hagyjuk, hogy a tepsiben újrakeljenek. A megkelt bagettek tetejét megkenjük egy felvert tojással, és előmelegített sütőben megsütjük.
Nem kell megijedni, sülés közben a vaj kiolvad, és ellepi a tepsiben a tésztát, de végére a tészta felszívja a vajat, és ropogósra sül!