Gesztenyés-meggyes spekulatius golyók
Hozzávalók:(16 darabhoz)
A bevonathoz:
A díszítéshez:
|
|
Elkészítés:
A kekszet ledaráljuk és egy keverőtálba öntjük, majd hozzákeverjük a gesztenyemasszát.
A meggylét a kukoricakeményítővel simára keverjük, majd egy lábasban, állandó kevergetés mellett, besűrítjük. Ezután hozzákanalazzuk a keksz-gesztenye kombóhoz és alaposan összegyúrjuk.
A tésztából lecsippentünk egy darabot, kilapogatjuk és a közepébe helyezünk 1 db meggyet. Majd bebugyoláljuk és végül a két tenyerünk között golyóvá formázzuk.
Vízgőz fölött megolvasztjuk a csokit és a vajat. Megmártjuk benne a sütiket, majd olvasztott fehér csokoládéval dekoráljuk.
Hűtőbe tesszük és megvárjuk, míg a csoki megköt és ropogós lesz. Jó étvágyat!