Főoldal / Desszertek / Aprósütemények / Gluténmentes toboz sütemény

Gluténmentes toboz sütemény

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Gluténmentes toboz sütemény

Gluténmentes toboz sütemény

Hozzávalók:

  • 25 dkg darált dió
  • 10 dkg vaj vagy Liga margarin
  • 10 szem meggy
  • 5 evőkanál méz
  • 5 evőkanál kakaópor
  • 4 evőkanál rizstej
  • vanília kivonat
  • rum, vagy rumaroma
  • GM kakaós gabonapehely

A tetejére:

  • porcukor vagy porXukor
Elkészítési idő: 20 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 1000-1500 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 4 főre Gluténmentes: igen
Nehézség: Nagyon egyszerű Laktózmentes: igen

Elkészítés:

A meggyet áztassuk be a rumba.

A darált diót a kakaóporral, a mézzel, a vanília kivonattal, a tejjel és a vajjal dolgozzuk össze. A masszát osszuk 10 részre és formázzuk belőlük golyókat, majd formázzuk kúpokat a masszából. ( nekem jó szolgálatot tett a piamis készítő formám)

Tegyünk a közepükbe egy-egy szem rumos meggyet, végül alulról felfelé haladva, rakjuk ki, gluténmentes gabonapehellyel. Finoman porcukrozzuk le és fogyasztásig tegyük hűtőbe.

Értékeld a receptet

Gáborné Putóczki (42 Recept)

http://scarletsite.hu/


Szólj hozzá!

A lap tetejére