Elmentem!Gombamártás
Hozzávalók:
- 1 kg gomba
- 2 kanál vaj
- 1 kis citromlé
- só
- bors
- 2 kanál liszt
- 1 dl tejszín
- 1 hagyma
- 1 apróra vágott zöldpetrezselyem
|
Elkészítési idő: |
30 perc |
Fogyókúrás: |
nem |
Költség: |
500-1000 FT |
Vegetáriánus: |
igen |
Adagok: |
4 főre |
Gluténmentes: |
nem |
Nehézség: |
Egyszerű |
Laktózmentes: |
nem |
|
Elkészítés:
Az apróra vágott hagymát az olajon megdinszteljük, majd beletesszük a vékonyan felszeletelt gombát. Sózzuk, borsozzuk és saját levében puhára pároljuk.
Közben a lisztet a tejföllel , vízzel simára keverünk, majd ráöntjük a gombára és kevergetve besűrítjük.
A végén a finomra vágott petrezselymet is belekeverjük, és pár percig tovább forraljuk.citromlével ízesítjük.
Rizzsel vagy puliszkával tálaljuk!
Vicuska1 (143 Recept)Mondhatom, hogy a sütés-főzés a legfőbb hobby-m és a legkedvesebb időtöltésem, az internet felderítése, kertészkedés, kötés, sétálás melett.
Szeretek a konyhában „alkotni”, újdonságokat kipróbálni, meg az otthonról hozott, már jól bevált, receptjeimet új oldalról megközelíteni, díszítés, illetve új dolgok hozzáadásával.