Főoldal / Tészta ételek / Gombás zöldséges tejszínes tészta

Gombás zöldséges tejszínes tészta

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Gombás zöldséges tejszínes tészta

Gombás zöldséges tejszínes tészta

Hozzávalók:

  • 25 dkg tagliatelle tészta
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 10 dkg csiperkegomba
  • 1/2 db kaliforniai paprika
  • 1 db chili
  • olívaolaj
  • 1 dl főzőtejszín
  • 1 dl fehérbor
  • 12 levél bazsalikom
  • 1 bazsalikom csúcs
  • 5 szál petrezselyem
  • 1 szál zellerlevél
  • 1 marék madársaláta 
  • 10 szem száras capri gyümölcs
  • őrölt fekete bors
  • kakukkfű 
  • oregano
  • 5 dkg parmezán
Elkészítési idő: 25 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 500-1000 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 3 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Normál Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A hagymákat felaprítom, és egy serpenyőben olajon megdinsztelem. Hozzáadom a paprikákat, paradicsomot, gombát, és a capri-gyümölcsöt is. Fűszerezem.

Közben a tésztát sós vízben megfőzöm.

Amíg a tészta elkészül, a bazsalikomot, petrezselyem és zellerlevelet, madársalátát felaprítom. A parmezánt forgácsokká reszelem.

Amikor a zöldségek megpuhultak, hozzáöntöm a tejszínt és a bort, az aprított zöld leveleket,és összeforralom.

Végül hozzákeverem a leszűrt tésztát.

Tálaláskor szórok rá a parmezánból, és bazsalikommal díszítem.

Tipp / megjegyzés:
Imádom az olaszos ízeket, ezzel a tésztával hódolok az olasz konyhának.

Értékeld a receptet

Hobbychef (702 Recept)

Egy világot járt nyugdíjas külkereskedő próbálkozásai a konyhában, kalandozásai a Gastronomiában.


Szólj hozzá!

A lap tetejére