Főoldal / Saláták / Hidegtálak / Görög saláta

Görög saláta

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Görög saláta

Görög saláta

Hozzávalók:

  • 1-2 db kígyóuborka (méretétől függően)
  • 5 db paradicsom
  • 1-2 fej lilahagyma
  • jégsaláta (elhagyható)
  • 20-30 dkg feta sajt
  • olíva olaj
  • oregano
  • olívabogyó (nálam ez kimarad mi nem szeretjük)
Elkészítési idő: 15 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 1500-2000 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 4 főre Gluténmentes: igen
Nehézség: Nagyon egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

Az uborkát megmossuk, ha szükséges meghámozzuk, majd kockákra vágjuk. A paradicsomot szintén felkockázzuk és az uborkához keverjük. Hozzáadjuk a kockákra vágott feta sajtot és a felkarikázott lilahagymát, és a fekete vagy zöld olívabogyót (aki szereti).

Meglocsoljuk pici olíva olajjal és megszórjuk oreganoval. Ízlés szerint pici sót és borsot is adhatunk hozzá. Pár órára a hűtőbe tesszük, hogy az ízek összeérjenek.

Tálalás előtt kézzel tépkedett salátaleveleket is keverhetünk bele. Akár így magában, de sültek mellé is tökéletes.

Értékeld a receptet

Marcsi (681 Recept)

Üdvözöllek kedves látogató. Marcsi vagyok, az oldal egyik alapítója. Ha bármi kérdésed, észrevételed lenne, az oldallal kapcsolatban, küldj egy e-mailt a [email protected] email címre.


Szólj hozzá!

A lap tetejére