Grillázs fatörzs
Hozzávalók:Piskótához:
Krémhez:
Grillázs hozzávalói:
|
|
Elkészítés:
Keverőtálba tesszük az egész tojásokat és hozzáadjuk a cukrot, majd jó habosra keverjük. ( legalább háromszoros mennyiségű legyen)
Ekkor állandó keverés mellett hozzáadjuk a vaníliaaromát, és a két evőkanál forróvizet.
Még pár percig így keverjük tovább.
Végül beleszitáljuk asütő porral elkevert lisztet, majd fakanállal óvatosan összekeverjük.
Egy gáztepsit kibélelünk sütőpapírral, majd beleöntjük a masszát, és egyenletesen elsimítjuk.
Előmelegített sütőben, közepes lángon 10-15 perc alatt készre sütjük.
Mikor már majd nem megsült a piskóta, sütőből való kivétel előtt 2 perccel, rászórjuk a grillázst egyenletesen
kissé a tésztába nyomkodjuk, és vissza tesszük a sütőbe 2 3 percre.
Egy sütőpapírt megszórunk porcukorral, majd a sütőből kivett piskótát, rögtön ráfordítjuk, és lehúzzuk róla a sütőpapírt.
Egy konyharuhát megnedvesítünk, majd a forró tésztát letakarjuk vele.
Ha kihűlt levesszük róla a konyharuhát és óvatosan felcsavarjuk.
A grillázs készítés:
Egy serpenyőbe beletesszük a cukrot és a diót, majd elkezdjük melegíteni.
Ha már a cukor kezd megolvadni, mérsékeljük a hőfokot. Állandó keverés mellett addig karamellizáljuk, ameddig szép barna színt kap. Ekkor levesszük a tűzről és még forrón, egy olajjal megkent fém tálcára öntjük. Kicsit szétterítjük, és teljesen kihűtjük.
Amikor már kihűlt, egy kemény állagú lap lesz belőle. Ekkor apróbb darabokra törjük, majd diódarálón ledaráljuk.
A pudingport a tejjel simára keverjük, majd állandó keverés mellett sűrűre főzzük. Félretesszük és hagyjuk teljesen kihűlni.
A margarint a porcukorral és a vaníliás cukorral simára keverjük, majd apránként hozzákeverjük a kihűlt pudingot. (addig keverjük, hogy jó habos legyen a krém)
A piskóta közepére egy csíkba barack lekvárt teszünk, utána jön a pudingos krém, feltekerjük és megkenjük a tetejét olvasztott torta bevonóval.
Tipp / megjegyzés:
Nagyon finom sütemény, igazi ínyencség. Akár az ünnepi asztalon is megállja a helyét.