Grissini
Hozzávalók:
|
|
Elkészítés:
A munkafelületre öntjük a lisztet és elkeverjük benne a sót. A kupac közepére a kezünkkel mélyedést készítünk.
A langyos vízbe beletesszük a cukrot és az élesztőt, megkeverjük és pár percre félretesszük.
Az élesztős vizet beleöntjük a fészekbe és villával körkörös mozdulatokkal a széléről óvatosan elkezdjük a vízhez keverni a lisztet, ügyelve, hogy a víz ki ne folyjon. Beledolgozzuk az olívaolajat is.
Amikor a liszt már nagyjából felvette a folyadékokat és nehézkes a villával keverni, a kezünkre váltunk, bucit formálunk belőle és gyúrni kezdjük a tésztát.
Addig gyúrjuk, míg egyenletesen sima, puha tésztát nem kapunk. Tetejét belisztezzük, letakarjuk, és legalább 1 órán át meleg helyen kelesztjük. Közben a sütőt előmelegítjük a lehető legmagasabb hőmérsékletre.
A duplájára kelt tésztát lisztezett munkafelületen lazán átgyúrjuk, majd következik a gyurmázás: a tésztából kb. 20-25 cm hosszú kígyókat sodrunk. Fél centis vastagság az ideális, mert a sütés közben még a duplájára fognak dagadni.
Sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük a grissiniket és a forró sütőbe téve 10-15 perc alatt megsütjük.
Mártogatósokhoz, és különféle szószokhoz is tökéletes.
nutsnroll.blogspot.co.uk