Gyöngybab főzelék
Hozzávalók:
A rántáshoz:
|
|
Elkészítés:
A babot 1-2 órával a főzés előtt áztassuk be hideg vízbe.
A hagymát apróra vágjuk, és 1ek zsíron üvegesre pároljuk.
Hozzáöntjük a babot annyi vízzel (vagy maradék sonkalével) ami ellepi.
Sóval, borssal, vegetával ízesítjük, és addig főzzük, amíg a bab megpuhul.
Elkészítjük a rántást:
A zsírt megolvasztjuk, hozzáadjuk a lisztet és elkeverjük, hogy kicsit „piruljon” majd hozzáadjuk a zúzott fokhagymát végül a pirospaprikát, és lehúzzuk a tűzről.
Kevés vízzel felöntjük, csomómentesre keverjük, majd a megpuhult babhoz adjuk.
Pár perc alatt összeforraljuk, hogy besűrűsödjön.
Sült hagyma szeletekkel, sült szalonnával, de akár pörkölttel, sült virslivel, vagy tükörtojással is tálalhatjuk