Gyors fahéjas almás tekercs – paleo
Hozzávalók:
Az almás töltelékhez:
|
|
Elkészítés:
Egy nagyméretű tepsit kibélelünk sütőpapírral (kb. 28 x 36 cm).
Az almákat meghámozzuk, és nagy lyukú reszelőn lereszeljük. Keverjük össze a többi hozzávalóval. Édesítőt és fűszereket ízlés szerint adhatunk még hozzá. Simítsuk az almás keveréket a sütőpapírra.
A piskótához az egész tojásokat a porrá őrölt édesítővel habosra keverjük. Ezután óvatosan forgassuk bele az őrölt mandulát, majd az edény széléről csurgassuk bele az olvasztott kókuszolajat és lazán forgassuk össze az egészet. Terítsük el a masszát az almás rétegen, és előmelegített 180 fokos sütőben süssük körülbelül 25 percig.
Vegyük ki a sütőből, tegyünk rá egy tiszta konyharuhát vagy egy új sütőpapírt és egy másik tepsit, majd egy határozott mozdulattal fordítsuk meg. Így a töltelék kerül felülre. Szorosan tekerjük fel a konyharuha segítségével és hagyjuk kihűlni, majd szeletelve kínáljuk.
Tipp / megjegyzés:
Egyszerű és gyors, nekem csak a piskóta megfordításával gyűlt meg a bajom, egy picit megrepedt a piskóta.