Gyors rizspuding
Hozzávalók:
A tetejére:
|
|
Elkészítés:
1 dl tejben a pudingport, a cukrot, és a tojássárgákat csomómentesen elkeverjük.
A maradék 5 dl tejet és a 2 dl habtejszínt egy lábosba beleöntjük és hozzá keverjük a pudingos-cukros-tojássárgás keveréket.
Folytonos kevergetéssel sűrű pudinggá főzzük. Félre tesszük hűlni, de előtte egyből /még forrón/ belekeverjük a puffasztott rizsszemeket.
Közben a 3 dl habtejszínt felverjük kemény habbá és csillagcsőrű habzsákba töltjük.
A poharakba belekanalazzuk a már kihűlt rizspudingot, /de ne töltsük tele/ majd mindegyikre egy evőkanál szilvalekvárt teszünk. A habzsákba töltött habbal díszítjük. Végül pedig a habot megszórjuk reszelt csokival, és még őszibarack kompóttal is díszítjük a tetejét.
http://tundikonyha.blogspot.hu/