Habos áfonyás kocka
Hozzávalók:24×22-es tepsihez:
Tésztához:
A kenéshez:
A tetejére:
|
|
Elkészítés:
Első lépésben a pudingot a tejjel és a cukorral megfőzzük, majd félretesszük hűlni.
Elkészítjük a tésztát.
A tojások sárgáját a vízzel, a cukorral, és az olajjal habosra kikeverjük. A tojás fehérjét 2 kanál cukorral keményre felverjük, majd a sárga masszába forgatjuk. Végül hozzákeverjük a sütőporos lisztet valamint az áfonya szemeket.
Sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk, és a kihűlt pudingot kanállal kis halmokban rátesszük. 180 fokra előmelegített sütőben 20-25 perc alatt megsütjük. Ha kisült és kihűlt, a tészta tetejét vékonyan lekenjük lekvárral.
A tejszínhabot a porcukorral kemény habbá felverjük és a lekváros lapra simítjuk.
Csokival és áfonyával díszítjük a sütemény tetejét.