Habos diós kifli
Hozzávalók:
A töltelékhez:
|
|
Elkészítés:
A lisztet, a puha vajat, a porcukrot és a tojássárgájákat egy tálba tesszük.
Az élesztőt belemorzsoljuk a tejbe, majd hozzáadjuk a liszthez. Nem kell felfuttatni az élesztőt. Összedolgozzuk. Puha tésztát kapunk, amit összegyúrás után a hűtőbe tesszük minimum 1 órára, folpackba csomagolva.
A tojások fehérjéből gőz fölött kemény habot verünk a cukorral. Akkor jó, amikorra kb. 40-50 fokos lesz a hab.
A tésztából 3 cipót formálunk, és egyenként kinyújtjuk téglalap alakúra. A tésztát lekenjük 1 evőkanál házi baracklekvárral. Erre kerül a tojáshab 1/3 része. Elsimítjuk rajta, megszórjuk a hab tetejét durva vagy darált dióval, és a hosszabbik felénél feltekerjük.
Egy nagyobb pogácsaszaggató segítségével félholdakat szaggatunk belőle. Sütőpapírral kibélelt tepsibe rakjuk, és 15 percig pihentetjük. A másik két cipót ugyanígy készítjük el.
200 fokra előmelegített sütőben 8-10 perc alatt megsütjük.
Amikor langyosra hűlt, porcukorral megszórjuk.