Főoldal / Desszertek / Habos mákos guba

Habos mákos guba

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Habos mákos guba

Habos mákos guba

Hozzávalók:

  • 8 darab kifli
  • 7 deci tej
  • 4 egész tojás
  • 1 cs. vaníliás cukor
  • 15-20 deka cukor
  • 15 deka darált mák
  • 1 citrom héja és leve
  • 2 ek sárgabarack lekvár

Puding hozzávalói:

  • 1 cs. vaníliás puding
  • 3 ek. cukor
  • 7 deci tej
  • eper a tálaláshoz
Elkészítési idő: 30 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 500-1000 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 4 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A kifliket vékony karikákra vágjuk.

A tejben elkeverjük a tojások sárgáját, ízlés szerint 5-10 deka cukrot, és a vaníliás cukrot. Addig keverjük amíg a cukor elolvad.

A kifli karikákat beleforgatjuk a tejes keverékbe, majd egy 22×30-as margarinnal kikent tepsibe egymásmellé lerakjuk.

A mákot a citromhéjjal és a cukorral összekeverjük, és a kifli karikákra szórunk belőle.

Ismét egy sor  tejjel átitatott kifli következik, majd mák a tetejére. Addig ismételjük a rétegezést amíg a kifli és a mák el nem fogy.

A tojások fehérjét 10 deka cukorral, kevés citromlével, 2 kanál baracklekvárral kemény habbá verjük. a kemény fehérjehabot a kiflik tetejére simítjuk.

Előmelegített sütőben 180- fokon megsütjük. (akkor jó, ha a teteje szépen megpirult)

A pudingot a tejjel és a cukorral megfőzzük.
A habos mákos gubát kockákra szeletelve a pudinggal és eperrel tálaljuk.

Habos mákos guba 5.00/5 (2 értékelés)

Domján Mária (560 Recept)


Szólj hozzá!

A lap tetejére