Habos mákos guba
Hozzávalók:
Puding hozzávalói:
|
|
Elkészítés:
A kifliket vékony karikákra vágjuk.
A tejben elkeverjük a tojások sárgáját, ízlés szerint 5-10 deka cukrot, és a vaníliás cukrot. Addig keverjük amíg a cukor elolvad.
A kifli karikákat beleforgatjuk a tejes keverékbe, majd egy 22×30-as margarinnal kikent tepsibe egymásmellé lerakjuk.
A mákot a citromhéjjal és a cukorral összekeverjük, és a kifli karikákra szórunk belőle.
Ismét egy sor tejjel átitatott kifli következik, majd mák a tetejére. Addig ismételjük a rétegezést amíg a kifli és a mák el nem fogy.
A tojások fehérjét 10 deka cukorral, kevés citromlével, 2 kanál baracklekvárral kemény habbá verjük. a kemény fehérjehabot a kiflik tetejére simítjuk.
Előmelegített sütőben 180- fokon megsütjük. (akkor jó, ha a teteje szépen megpirult)
A pudingot a tejjel és a cukorral megfőzzük.
A habos mákos gubát kockákra szeletelve a pudinggal és eperrel tálaljuk.