Habos rebarbarás sütemény
Hozzávalók:A tészta hozzávalói 20 x 30 tepsihez:
Töltelék:
Hab:
|
|
Elkészítés:
A lisztet a margarinnal és a cukorral jó morzsalékosra összemorzsolni.
A tepsit kibélelni sütőpapírral, majd beleönteni a morzsalékos lisztet és egyenletesen elosztani. Tenyérrel jól lenyomkodni.
Előmelegített sütőbe, közepes lángon 15 perc alatt elősütni. Közben ellehet készíteni a tölteléket.
A rebarbarát és az almát vékonyan megpucolni, majd apró kockákra felvágni. Az epret félbe, ha nagyobb negyedekbe vágni.
Egy tálba beletenni a cukrot, a vaníliás cukrot, a tojás sárgákat, a pudingport, a tejszínt és a csipet só, majd robotgéppel simára keverni.
Ezután hozzákeverni a kockára vágott rebarbarát és az almát, majd óvatosan belekeverni az epret is.
Az elősütött tésztát kivenni a sütőből és rögtön ráönteni a gyümölcsös masszát. Ezután visszatenni a sütőbe, és közepes lángon 45-50 percig sütni.
A tojások fehérjét egy csipet sóval elkezdeni habbá verni. Ha már kezd kifehéredni, akkor hozzáadni a vaníliás cukrot és kanalanként a porcukrot. Addig verni, hogy jó kemény hab legyen belőle.
A készre sült süteményt kivenni a sütőből, és a tetejére kanalazni a kemény habot, majd egyenletesen elsimítani.
Ezután visszatenni a sütőbe, a hőfokot kicsit mérsékelni és szép pirosra sütni.
Tipp / megjegyzés:
A tepsiben hagyni kell kihűlni, majd tálalás előtt óvatosan kiemelni a tepsiből és lehúzni róla a sütőpapírt, majd vízbe mártott késsel, ízlés szerint felszeletelni a habos rebarbarás süteményt.