Főoldal / Befőzés / Hagyományos kovászos uborka

Hagyományos kovászos uborka

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

 Hagyományos kovászos uborka

Hagyományos kovászos uborka

Hozzávalók:

(4 db  5 l üveghez)

  • 9 kg közepes méretű uborka
  • 4 csokor kapor
  • 16 gerezd fokhagyma
  • 40 szem szemes bors
  • 16 evőkanál asztali só
  • 8 szelet kovászos kenyér szelet ( félkilósból)
  • víz
Elkészítési idő: 20 perc Fogyókúrás: igen
Költség: 1500-2000 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: több mint 12 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Nagyon egyszerű Laktózmentes: igen

Elkészítés:

Elkészítés: az uborkákat körömkefével megsikáljuk,majd mind két végét levágjuk . Majd az egyik végüket egymásra merőlegesen vágjuk be.

Az üveg aljába tegyük bele a kapor és a borsokat és fokhagyma gerezdeket. Ezután rendezzük el benne az uborkákat.
A vágatlan végük álljon kifelé, így könnyebb lesz majd kiszedni őket az üvegből.

Forró vízben oldjuk fel a sót és töltsük fel az üvegeket.

Alufóliával zárjuk le az üveget és tegyük ki a napra szabadra. Ha nagyon erősen tűz a nap, tegyük árnyékba, hogy roppanósak maradjanak az uborkák. Az időjárástól függően 3-4 nap alatt elkészül az uborka. Ezt kóstolással kell ellenőrizni.

A harmadik napon, ha tényleg elég érett, akkor szedjük le róla a kenyeret.

Az uborkákat műanyag dobozba tesszük. Ráöntjük a levét egy szűrőn keresztül, hogy kenyér ne mehessen már bele. Zárjuk le a dobozt és tegyük a hűtőbe fogyasztásig.

Értékeld a receptet

Szekeres Lajosné Klári (6 Recept)

Szeretek sütni főzni befőzni szenvedélyem a gasztronómia. Szeretem magam meg méretni versenyeken.3 alkalommal kaptam meghívást a MTA Család-Barát magazin élőadásába ,hogy süssek,főzzek mint a receptverseny győztese. Több gasztronómiai újságban és szakácskönyvben jelennek meg receptjeim .


Szólj hozzá!

A lap tetejére