Hagyományos kovászos uborka
Hozzávalók:(4 db 5 l üveghez)
|
|
Elkészítés:
Elkészítés: az uborkákat körömkefével megsikáljuk,majd mind két végét levágjuk . Majd az egyik végüket egymásra merőlegesen vágjuk be.
Az üveg aljába tegyük bele a kapor és a borsokat és fokhagyma gerezdeket. Ezután rendezzük el benne az uborkákat.
A vágatlan végük álljon kifelé, így könnyebb lesz majd kiszedni őket az üvegből.
Forró vízben oldjuk fel a sót és töltsük fel az üvegeket.
Alufóliával zárjuk le az üveget és tegyük ki a napra szabadra. Ha nagyon erősen tűz a nap, tegyük árnyékba, hogy roppanósak maradjanak az uborkák. Az időjárástól függően 3-4 nap alatt elkészül az uborka. Ezt kóstolással kell ellenőrizni.
A harmadik napon, ha tényleg elég érett, akkor szedjük le róla a kenyeret.
Az uborkákat műanyag dobozba tesszük. Ráöntjük a levét egy szűrőn keresztül, hogy kenyér ne mehessen már bele. Zárjuk le a dobozt és tegyük a hűtőbe fogyasztásig.