Főoldal / Hal ételek / Hal fasírt rizzsel

Hal fasírt rizzsel

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Hal fasírt rizzsel

Hal fasírt rizzsel

Hozzávalók:

  • 1 kg halfilé ledarálva
  • 4 zsemle
  • 1 egész tojás
  • zsemlemorzsa
  • bors
  • majoránna
  • bazsalikom
  • 1 fej vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • olaj
  • 1 pohár rizs
  • víz
Elkészítési idő: 45 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 1500-2000 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 6 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Normál Laktózmentes: igen

Elkészítés:

A zsemléket vízbe áztatjuk, majd kicsavarjuk, és a hallal, a tojással, az apróra vágott vöröshagymával, a zúzott fokhagymával, valamint sóval borssal és a fűszerekkel alaposan összedolgozzuk.

Ha gyenge lenne a fasírtunk tegyünk hozzá morzsát mert sok víz van a halban, és sütés közben könnyen széteshet.

Egy serpenyőben forrósítsuk fel az olajat. A fasírt masszából nedves kézzel formázzunk gombócokat, kicsit lapítsuk el és hempergessük zsemlemorzsába.

Lassú tűznél, mindkét oldalán süssük meg a fasírtokat.

Egy másik edényben kevés olajon pirítsuk üvegesre a rizst, majd kétszeres mennyiségű vízzel öntsük fel, sózzuk, és fedővel lefedve pároljuk puhára.

 

Értékeld a receptet

Mária Bársonyné Dankovics (279 Recept)

Anya vagyok és feleség aki szeret főzni, sütni. Szeretek új dolgokat alkotni, a családom a kritikusaim, ők mondanak véleményt az elkészített ételekről és a sütikről. Emellett szeretném a régi családi recepteket bemutatni mert a régi háziasszonyok tudtak olcsón, finomat készíteni. Ez a célon hogy a fiatal háziasszonyok is tanulhassanak tőlem, nekem ez okoz örömet ha átadhatom amit én tanultam !!!


Szólj hozzá!

A lap tetejére