Elmentem!Hal fasírt rizzsel
Hozzávalók:
- 1 kg halfilé ledarálva
- 4 zsemle
- 1 egész tojás
- zsemlemorzsa
- só
- bors
- majoránna
- bazsalikom
- 1 fej vöröshagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- olaj
- 1 pohár rizs
- víz
|
Elkészítési idő: |
45 perc |
Fogyókúrás: |
nem |
Költség: |
1500-2000 FT |
Vegetáriánus: |
nem |
Adagok: |
6 főre |
Gluténmentes: |
nem |
Nehézség: |
Normál |
Laktózmentes: |
igen |
|
Elkészítés:
A zsemléket vízbe áztatjuk, majd kicsavarjuk, és a hallal, a tojással, az apróra vágott vöröshagymával, a zúzott fokhagymával, valamint sóval borssal és a fűszerekkel alaposan összedolgozzuk.
Ha gyenge lenne a fasírtunk tegyünk hozzá morzsát mert sok víz van a halban, és sütés közben könnyen széteshet.
Egy serpenyőben forrósítsuk fel az olajat. A fasírt masszából nedves kézzel formázzunk gombócokat, kicsit lapítsuk el és hempergessük zsemlemorzsába.
Lassú tűznél, mindkét oldalán süssük meg a fasírtokat.
Egy másik edényben kevés olajon pirítsuk üvegesre a rizst, majd kétszeres mennyiségű vízzel öntsük fel, sózzuk, és fedővel lefedve pároljuk puhára.
Mária Bársonyné Dankovics (279 Recept)Anya vagyok és feleség aki szeret főzni, sütni. Szeretek új dolgokat alkotni, a családom a kritikusaim, ők mondanak véleményt az elkészített ételekről és a sütikről. Emellett szeretném a régi családi recepteket bemutatni mert a régi háziasszonyok tudtak olcsón, finomat készíteni. Ez a célon hogy a fiatal háziasszonyok is tanulhassanak tőlem, nekem ez okoz örömet ha átadhatom amit én tanultam !!!