Hamis Rigó Jancsi
Hozzávalók:
A csokis laphoz:
A krémhez:
A csokoládéhoz a tetejére:
Díszítéshez:
|
|
Elkészítés:
Az egész tojásokat a cukorral, az olajjal, és a vízzel habosra felverjük Hozzáadjuk a sütőporos kakaós lisztet, óvatosan belekeverjük és sütőpapiros sütőlapon 170 fokon kisütöm. A sima piskótalapot ugyanígy készítjük el.
A kihűlt a sárga lapot, megkenjük sárgabarack lekvárral.
A csokis lapot amikor kisült lapjában ketté vágjuk, majd az egyik felét a piskótás lekváros lapra tetsszük.
A pudingot a tejjel és a cukorral sűrűre főzzük. Amikor elkészült, még melegen belekeverjük a lapzselatinokat.
Ezt a csokis krémet kenjük a kakaós lapra, majd befedjük a második kakaós lappal.
A csokoládémáz hozzávalóit egy fém tálba tesszük, majd vízgőz felett összeolvasztjuk. A csokoládémázat a sütemény tetejére öntjük, majd elsimítjuk.
Díszítésként fehér csokit reszelünk a tetejére.
Nagyon finom, krémes sütemény.