Házi készítésű rizstej
Hozzávalók:
|
|
Elkészítés:
Öntsük a rizst és a forró vizet egy nagyobb kancsóba, tálba, befőttesüvegbe (ami éppen van).
Adjuk hozzá a csipet sót. Letakarva hagyjuk állni 8 órán át.
8 óra elteltével, amikor a rizs jól megszívta magát, adjunk hozzá a 2 pohárnyi hideg vizet és öntsük az egészet robotgépbe. (használhatunk helyette botmixert is). Alaposan pépesítsük le a rizst, ez a művelet néhány percig eltart. Ezután az egészet egy nagyon kis lyukú szűrőn szűrjük át.
Ezután ízesíthetjük, cukorral, fahéjjal ízlés szerint.
Tipp / megjegyzés:
Tapasztalatom szerint jót tesz neki, ha áll még 1-2 órát a hűtőben, mert így jól összeérnek az ízek. Lehet vele főzni, sütni, vagy tovább ízesítve frissítőként fogyasztani.
nutsnroll.blogspot.co.uk