Főoldal / Desszertek / Hercegnő puding eper szósszal

Hercegnő puding eper szósszal

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Hercegnő puding eper szósszal

Hercegnő puding eper szósszal

Hozzávalók:

  • 6,5 dl tej
  • 1 dl búzadara
  • 3 ek. porcukor (ízlés szerint)
  • csipet só
  • 2 tojás szétválasztva
  • 1 rúd vanília
  • 1/4 tk. kardamom

Az eper öntethez:

  • 30 dkg fagyasztott vagy friss eper
  • 2 tk. étkezési keményítő
  • cukor, ha szükséges
Elkészítési idő: 30 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 500-1000 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 4 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Normál Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A tejet a vaníliarúd magjaival és a rúddal együtt felforraljuk. Amikor felforrt, a búzadarával besűrítjük, pár percig forraljuk, majd félrehúzzuk és kivesszük belőle a vaníliarudat.

A tojások sárgáját a porcukorral habosra keverjük és állandó keverés közben a forró tejbegrízhez keverjük. A tojások fehérjét kemény habbá verjük és óvatosan a grízes masszába forgatjuk. Majd a vízzel kiöblített formába öntjük. Hűtőbe tesszük és jól lehűtjük.

A fagyasztott epret feltesszük egy edényben a tűzre, vizet nem adunk hozzá, és amikor már félig megolvadt, botmixerrel pürésítjük. (Ízlés szerint édesíthetjük, én cukrot nem adtam hozzá.) Egy kis vízzel csomómentesre keverjük a keményítőt és besűrítjük vele az eperszószt.

A pudingot óvatosan kiborítjuk egy tányérra és az eperszósszal tálaljuk.

Tipp / megjegyzés:
A szép név mögött egy  nagyon egyszerű, picit felturbózott tejbegríz lapul, recept a gyerekek iskolai szakácskönyvéből van. Gyors, látványos, finom, na és a tejbegrízt szinte mindenki szereti, még nálunk is:) A formám 7,5 decis, így kb. ehhez a mérethez szólnak a mennyiségek is.

Értékeld a receptet

Szólj hozzá!

A lap tetejére