Hercegnő puding eper szósszal
Hozzávalók:
Az eper öntethez:
|
|
Elkészítés:
A tejet a vaníliarúd magjaival és a rúddal együtt felforraljuk. Amikor felforrt, a búzadarával besűrítjük, pár percig forraljuk, majd félrehúzzuk és kivesszük belőle a vaníliarudat.
A tojások sárgáját a porcukorral habosra keverjük és állandó keverés közben a forró tejbegrízhez keverjük. A tojások fehérjét kemény habbá verjük és óvatosan a grízes masszába forgatjuk. Majd a vízzel kiöblített formába öntjük. Hűtőbe tesszük és jól lehűtjük.
A fagyasztott epret feltesszük egy edényben a tűzre, vizet nem adunk hozzá, és amikor már félig megolvadt, botmixerrel pürésítjük. (Ízlés szerint édesíthetjük, én cukrot nem adtam hozzá.) Egy kis vízzel csomómentesre keverjük a keményítőt és besűrítjük vele az eperszószt.
A pudingot óvatosan kiborítjuk egy tányérra és az eperszósszal tálaljuk.
Tipp / megjegyzés:
A szép név mögött egy nagyon egyszerű, picit felturbózott tejbegríz lapul, recept a gyerekek iskolai szakácskönyvéből van. Gyors, látványos, finom, na és a tejbegrízt szinte mindenki szereti, még nálunk is:) A formám 7,5 decis, így kb. ehhez a mérethez szólnak a mennyiségek is.