Holland szelet
Hozzávalók:A tésztához:
A krém hozzávalói:
A máz készítése:
|
|
Elkészítés:
A tészta hozzávalóit összegyúrom, 4 részre osztom, és 4 lapot sütök belőle.
A tejet a liszttel és a cukorral felfőzöm és kihűtöm.
A porcukorból margarinból habos krémet keverek, és a kihűlt lisztes péppel összekeverem.
Ketté osztom. Az egyikbe kakaóport teszek. A másikba 1 csomag vaníliás cukrot.
Elkezdem a sütemény összeállítását.
Az alsó lapra teszem a csokis krémet.
Ráteszem a második lapot erre baracklekvárt kenek.
Erre jön a harmadik lap, és a vaníliás krém.
Majd ráteszem a negyedik lapot.
A mázhoz a cukrot megolvasztom, karamellizálom, majd amikor már szép barna hozzáadom a margarint is.
Leveszem a tűzről, majd kevergetve kihűtöm. Amikor már csak langyos akkor hozzáadom a tejet is.
Elsimítom a sütemény tetején egy széles pengéjű késsel.
Egy éjszakát pihentetem, hogy a lapok megpuhuljanak, és a máz megszilárduljon a tetején.