Humusz

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Humusz

Hummusz toasttal 3

Hozzávalók:

  • 25 dkg csicseriborsó
  • 1 ek. szezámmag
  • 5 gerezd fokhagyma
  • 5 db chilipaprika (elhagyható)
  • 0,5 citrom
  • 2 szál petrezselyem
  • 1 db paradicsom (elhagyható)
  • őrölt fekete bors
  • római kömény
  • olívaolaj
  • víz
Elkészítési idő: 1óra 30 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 0-500 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 4 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: igen

Elkészítés:

A csicseriborsót beáztatom, és 2 napra a hűtőbe teszem. (A csicseriborsó még a babnál is nehezebben puhul meg, sokáig kell főzni.) Ezzel a hosszú áztatással lehet valamit rövidíteni a főzési időn.

A főzés napján felteszem a csicseriborsót friss vízben főni. Közben a szezámmagot egy kicsit megpörkölöm. A fokhagymát, chilit aprítom.

Amikor a csicseriborsó már puha, egy keverőtálba teszem. Hozzáadom a szezámmagot, az apróra vágott petrezselymet, a fűszereket.Öntök bele olívaolajat, és egy keveset a főzővízből. Egy botmixerrel pépesítem, közben facsarok bele egy keveset a citrom levéből. (szükség esetén adok még hozzá az olajból vagy a vízből)

A pépet átteszem egy másik tálba, majd belekeverem a fokhagymát és chilit.

A paradicsomot adhatjuk mellé külön, de kockákra vágva a humuszba is belekeverhető.

Pirított toast-kenyérrel tálaltam.

Mentatea illik mellé.

Tipp / megjegyzés:

A humusz az arabok, de főleg a marokkóiak kedvenc étele. A hummusz, vagy humusz csicseriborsót jelent.Fogyasztják előételként, köretként, vagy csak magában főételként is. Természetesen – mint minden ételnek – ennek is számos variációja létezik. Ez az én verzióm.

Értékeld a receptet

Hobbychef (702 Recept)

Egy világot járt nyugdíjas külkereskedő próbálkozásai a konyhában, kalandozásai a Gastronomiában.


Szólj hozzá!

A lap tetejére