Húsgolyók három királyok módra
Hozzávalók:A húsgolyóhoz:
A mártáshoz:
A körethez:
|
|
Elkészítés:
A rizst odatesszük főni.
Elkészítjük a húsgolyókat. Egy keverőtálba tesszük a húst. Fűszerezzük, majd hozzáadjuk a kockázott paradicsomot és a csemegeuborkát. A bacont (szükség esetén kevés olajon) megpirítjuk, majd hozzátesszük a húshoz. Belereszeljük a sajtot és beleütjük a tojást. Az egészet jól összekeverjük és annyi zabpelyhet adunk hozzá, hogy formázható masszánk legyen.
Golyókat készítünk belőle és egy sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük. 180 fokon 25 percig sütjük.
Míg sül a hús (kb. a 15. percnél) elkészítjük a mártást. A vajat egy nagyobb serpenyőben felolvasztjuk, majd beleöntjük a szemes borsot. Keverünk rajta kettőt.(Nem hagyjuk magára sokáig, mert elkezd pattogni, mint a kukorica, és az elég ijesztő) Rátesszük a lisztet és hozzáöntjük a tejszínt. Sózzuk, és beletesszük az apróra vágott petrezselymet. Kevergetve főzzük és pár perc alatt besűrűsödik.
Tálaláskor alulra tesszük a rizst, rá a gombócokat és a tetejére kanalazzuk a mártást.
Jó étvágyat kívánok!