Húsvéti koszorú
Hozzávalók:
A díszítéshez:
|
|
Elkészítés:
A rámát, a sütőporos lisztet, a cukrot, a tojássárgáját gyorsan összegyúrjuk. Fóliába csomagoljuk és 30 percig hűtőben pihentetjük.
A tésztát kicsomagoljuk és annyi részre osztjuk ahány koszorút akarunk készíteni. (ez 8 kis koszorú adagja).
Minden adagot 3 egyforma részre vágunk, három hengert készítünk belőle, és mint a hajfonatot megfonjuk, a végeit összenyomjuk.
A sütőlapra sütőfóliát teszünk és arra tesszük a koszorúkat.
Egy tojást felverünk, majd két evőkanál tejjel összekeverünk, ezzel megkenjük a tésztákat, és megszórjuk aprított pisztáciával, mogyoróval vagy dióval.
200 fokra előmelegített sütőben, nagyságtól függően 20-25 percig sütjük.
Tarka cukor vagy csoki tojásokkal díszítjük, ha kihűlt.
Tipp / megjegyzés:
Húsvétkor a gyerekek kedvence lesz, mert színes, egyedi.