Hűtőben kelt házi kenyér
Hozzávalók:(1 bögre = 2,5 dl)
|
|
Elkészítés:
A tésztát nem kell dagasztani.
A lisztet összekeverjük az élesztővel, majd belekeverjük a sót. Majd a vizet és az olajat is hozzáadva, gyorsan összeállítjuk a tésztát.
Tálba téve, konyharuhával letakarva hűtőbe tesszük egy éjszakára.
Reggel kissé átgyúrjuk és tetszés szerint formázzuk.
Egy hőálló tálat sütőpapírral kibélelünk, majd beletesszük a kenyeret. Egy késsel 3 helyen kissé bevágjuk.
Vízzel lespricceljük, és rátesszük a tál tetejét.
A sütőt 240 fokra bekapcsoljuk, és betesszük az edényt a még hideg sütőbe.
Amikor eléri a hőfokot, még kb 60 percig sütjük.
Kivesszük, újból lespricceljük a tetejét a vízzel és még jó 10 percig visszatesszük a sütőbe.
Sütő függő,ajánlatos ellenőrizni,hogy a közepe átsült-e. Ha az alját megkocogtatva kongó hangja van, belül is átsült.