Isler
Hozzávalók:Tészta hozzávalói:
Csokoládémáz:
|
|
Elkészítés:
Egy tálba tenni a lisztet, majd a margarinnal jól összemorzsolni.
Ezután hozzáadni a cukrot, a darált mogyorót, a reszelt citromhéjat, a csipet sót, a rumot és a tojássárgáját.
Gyors mozdulatokkal összegyúrni, majd cipót formálni belőle. Fóliával lefedni és kb. 30 percre a hűtőbe tenni pihentetni.
A hűtőből kivéve, lisztezett felületen, kb. 4-5 mm-es vastagságúra kinyújtani. Ízlés szerinti nagyságúra pogácsaszaggatóval kiszaggatni a tésztából a korongokat.
Egy sütőpapírral bélelt tepsibe egymásmellé helyezni a korongokat, majd előmelegített sütőben, közepes lángon, kb. 8 perc alatt készre sütni.(szép világos színűek maradjanak)
Sütőből kivéve rácsra szedni és kihűteni.
A kihűlt korongokat, ízlés szerinti lekvárral kettesével összeragasztani, majd olvasztott csokoládéval bevonni.
A tortabevonó csokoládét felolvasztani, majd olajat keverni hozzá, és ezzel vonni be az összeragasztott korongokat.
Tipp / megjegyzés:
Rácsra tenni, majd megvárni hogy a csokoládé szépen megdermedjen. Ezután dobozban, hűvös helyen tárolni.