Isler

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Isler

Isler

Hozzávalók:

Tészta hozzávalói:

  • 30 dkg liszt
  • 25 dkg margarin
  • 10 dkg darált mogyoró
  • 10 dkg porcukor
  • 1 cs vaníliás cukor
  • 1 ek rum
  • 1 tojássárgája
  • csipet só
  • reszelt citromhéj

Csokoládémáz:

  • 15 dkg tortabevonó csokoládé
  • 0,5 dl étolaj
Elkészítési idő: 1 óra Fogyókúrás: nem
Költség: 1000-1500 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 4 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

Egy tálba tenni a lisztet, majd a margarinnal jól összemorzsolni.
Ezután hozzáadni a cukrot, a darált mogyorót, a reszelt citromhéjat, a csipet sót, a rumot és a tojássárgáját.

Gyors mozdulatokkal összegyúrni, majd cipót formálni belőle. Fóliával lefedni és kb. 30 percre a hűtőbe tenni pihentetni.

A hűtőből kivéve, lisztezett felületen, kb. 4-5 mm-es vastagságúra kinyújtani. Ízlés szerinti nagyságúra pogácsaszaggatóval kiszaggatni a tésztából a korongokat.

Egy sütőpapírral bélelt tepsibe egymásmellé helyezni a korongokat, majd előmelegített sütőben, közepes lángon, kb. 8 perc alatt készre sütni.(szép világos színűek maradjanak)
Sütőből kivéve rácsra szedni és kihűteni.

A kihűlt korongokat, ízlés szerinti lekvárral kettesével összeragasztani, majd olvasztott csokoládéval bevonni.

A tortabevonó csokoládét felolvasztani, majd olajat keverni hozzá, és ezzel vonni be az összeragasztott korongokat.

Tipp / megjegyzés:
Rácsra tenni, majd megvárni hogy a csokoládé szépen megdermedjen. Ezután dobozban, hűvös helyen tárolni.

Értékeld a receptet

Gizi (321 Recept)

Szeretek sütni-főzni, és sokat kirándulni.Több évtizede sertepertélek a konyhámban kisebb, nagyobb sikereket elérve. Mára már szenvedélyemmé vált a sütés-főzés, így minden nap valami finomsággal kényeztetem a családomat, és a barátaimat. Szeretem a hagyományos, magyaros ételeket, de szívesen kipróbálok számomra új, és különleges ízvilágot is.


Szólj hozzá!

A lap tetejére