Joghurtos eperkrémleves
Hozzávalók:
A tálaláshoz:
|
|
Elkészítés:
Az epret megmossuk, majd félbe vagy negyedbe vágjuk a méretétől függően.
Egy kb. 2 literes tálba dobáljuk, hozzáadjuk a joghurtot, a cukrot, a vaníliás cukrot a citrom levét és reszelt héját majd összemixeljük.
és egy botmixer segítségével pürésítjük. Ha az eper nagyon édes célszerű csak a cukor felét beletenni, mert pótolni még lehet.
Utolsóként a habtejszínt turmixoljuk hozzá. De csak rövid ideig, hogy nehogy habbá verődjön, de egy picike hab jó ha képződik a levesünk tetején.
Jól behűtjük, majd apróra vágott eperszemekkel, joghurt cseppekkel díszítve tálaljuk.
Tipp / megjegyzés:
Ha maradt eperlekvár főzésből egy kevéske, vagy egy kis eperszósz, azzal is díszíthetjük.