Joghurtos mini piték meggyel, cseresznyével és eperrel
Hozzávalók:(kb. 12 db mini pitéhez)
A tetejére:
A tálaláshoz:
|
|
Elkészítés:
A kicsi piteformákat kivajazzuk és lisztezzük.
A lisztet elkeverjük a szódabikarbónával és a sütőporral. A puha vajat a cukorral és a tojásokkal fehéredésig keverjük. Hozzáadjuk a vaníliás cukrot, a reszelt citromhéjat és a joghurtot, majd pár perc alatt krémesre keverjük.
Hozzáadjuk a lisztet, kikeverjük és a tésztát elosztjuk a kis piteformákban. (ne rakjuk teljesen tele, csak kb 3/4 ig mert sütés közben megnőnek)
A tetejét kirakjuk a kimagozott cseresznyével, meggyel és eperrel. Betesszük a 180 fokra előmelegített sütőbe ahol kb. 15-20 perc alatt arany színűre sütjük.
Fahéjas porcukorral meghintve kínáljuk.