Főoldal / Levesek / Joghurtos ribizli krémleves

Joghurtos ribizli krémleves

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Joghurtos ribizli krémleves

Joghurtos ribizli krémleves

Hozzávalók:

  • 50 dkg ribizli
  • 15 dkg cukor
  • 1 cs. vaníliás cukor
  • 3 dl joghurt
  • 4 dl víz
  • 1 citrom reszelt héja
  • 1 csomag vaníliás pudingpor (főzős)
Elkészítési idő: 30 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 500-1000 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 4 főre Gluténmentes: igen
Nehézség: Nagyon egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A pudingport a joghurttal és kevés vízzel csomómentesre kikeverjük, belereszeljük a citromhéjat majd félretesszük.

Egy közepes lábosba feltesszük főni a leszemezett ribizlit a vízzel, a vaníliás cukorral és a cukorral.
Egyet forralunk rajta, hogy a cukor felolvadjon benne, de a gyümölcs még egyben maradjon.

Ekkor a gyümölcsből pár evőkanállal kiveszünk a tálaláshoz, a többit a lábosban maradt vízzel együtt összeturmixoljuk, majd egy szitán átszűrjük.

Visszaöntjük a lábosba, majd hozzácsurgatjuk a joghurtos keveréket és alacsony lángon melegítve, folyamatos kevergetés mellett besűrítjük. Ha kész, hagyjuk kihűlni, majd beletesszük a félretett ribizli szemeket és a hűtőbe tesszük fogyasztásig.

Hidegen, tejszínhabbal a tetején tálaljuk.

Joghurtos ribizli krémleves 4.67/5 (3 értékelés)

Marcsi (681 Recept)

Üdvözöllek kedves látogató. Marcsi vagyok, az oldal egyik alapítója. Ha bármi kérdésed, észrevételed lenne, az oldallal kapcsolatban, küldj egy e-mailt a [email protected] email címre.


Szólj hozzá!

A lap tetejére