Joghurtos ribizli krémleves
Hozzávalók:
|
|
Elkészítés:
A pudingport a joghurttal és kevés vízzel csomómentesre kikeverjük, belereszeljük a citromhéjat majd félretesszük.
Egy közepes lábosba feltesszük főni a leszemezett ribizlit a vízzel, a vaníliás cukorral és a cukorral.
Egyet forralunk rajta, hogy a cukor felolvadjon benne, de a gyümölcs még egyben maradjon.
Ekkor a gyümölcsből pár evőkanállal kiveszünk a tálaláshoz, a többit a lábosban maradt vízzel együtt összeturmixoljuk, majd egy szitán átszűrjük.
Visszaöntjük a lábosba, majd hozzácsurgatjuk a joghurtos keveréket és alacsony lángon melegítve, folyamatos kevergetés mellett besűrítjük. Ha kész, hagyjuk kihűlni, majd beletesszük a félretett ribizli szemeket és a hűtőbe tesszük fogyasztásig.
Hidegen, tejszínhabbal a tetején tálaljuk.