Kakaós csiga
Hozzávalók:25-28 db hoz:
A töltelékhez:
A tetejére:
|
|
Elkészítés:
A lisztet átszitáljuk. Az élesztőt langyos, cukros tejben felfuttatjuk.
A liszthez adjuk a cukrot, csipet sót, a tojások sárgáját, az olvasztott Rama margarint és a felfuttatott élesztőt.
Begyúrjuk a tésztát, jól kidolgozzuk és kb.50 percet meleg helyen kelesztjük.
A tésztát 3-4 mm vastagra és téglalap alakúra nyújtjuk. Megkenjük olvasztott Rama margarinnal, megszórjuk a kakaóporral majd a porcukorral. A kakaóport és a porcukrot kis szűrővel vagy szitával szórjuk a tésztára így jobban eloszlik rajta!
Szorosan felcsavarjuk a tésztát, mint a bejglit. Vágjuk 1-1,5 cm vastag karikákra és tegyük sütőpapírral bélelt tepsibe. Hagyjuk 15-20 percet pihenni.
Előmelegített sütőben 25-30 perc alatt megsütjük.
Még forrón kenjük meg vaníliás cukros tejjel, ettől finomabb és puhább lesz.
Ebből a mennyiségből nekem 25-28 db csiga lesz.
Jó étvágyat kívánok hozzá!