Főoldal / Desszertek / Kakaós csiga

Kakaós csiga

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Kakaós csiga

Kakaós csiga 2

Hozzávalók:

25-28 db hoz:

  • 50 dkg finom liszt
  • 3 ek. cukor
  • csipet só
  • 2 tojás sárgája
  • 2,5 dl tej
  • 3 dkg élesztő
  • 10 dkg olvasztott vaj vagy Rama margarin

A töltelékhez:

  • 10 dkg olvasztott vaj vagy Rama margarin
  • 20 dkg kakaópor
  • 15 dkg porcukor

A tetejére:

  • 2 dl tej
  • 1 cs. vaníliás cukor
Elkészítési idő: 1óra 45 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 0-500 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 12 főre Glutén mentes: nem
Nehézség: Normál Laktóz mentes: nem

Elkészítés:

A lisztet átszitáljuk. Az élesztőt langyos, cukros tejben felfuttatjuk.

A liszthez adjuk a cukrot, csipet sót, a tojások sárgáját, az olvasztott Rama margarint és a felfuttatott élesztőt.

Begyúrjuk a tésztát, jól kidolgozzuk és kb.50 percet meleg helyen kelesztjük.

A tésztát 3-4 mm vastagra és téglalap alakúra nyújtjuk. Megkenjük olvasztott Rama margarinnal, megszórjuk a kakaóporral majd a porcukorral. A kakaóport és a porcukrot kis szűrővel vagy szitával szórjuk a tésztára így jobban eloszlik rajta!

Szorosan felcsavarjuk a tésztát, mint a bejglit. Vágjuk 1-1,5 cm vastag karikákra és tegyük sütőpapírral bélelt tepsibe. Hagyjuk 15-20 percet pihenni.

Előmelegített sütőben 25-30 perc alatt megsütjük.

Még forrón kenjük meg vaníliás cukros tejjel, ettől finomabb és puhább lesz.

Ebből a mennyiségből nekem 25-28 db csiga lesz.

Jó étvágyat kívánok hozzá!

Kakaós csiga 3.80/5 (5 értékelés)

Kautz József (69 Recept)


Szólj hozzá!

A lap tetejére