Kakaós gofri
Hozzávalók:
A tálaláshoz:
|
|
Elkészítés:
A kakaóport a 3 evőkanál meleg tejben csomómentesre kikeverjük.
A liszthez keverjük a sütőport, majd hozzáadjuk a tojások sárgáját, a puha margarint, a sót, a cukrot, a vaníliás cukrot és a fél liter tejet. Keverőgéppel alaposan, csomómentesre összedolgozzuk. Hozzáadjuk a feloldott kakaóport is és elkeverjük.
A tojások fehérjét egy másik tálban kemény habbá felverjük majd óvatosan beleforgatjuk a masszába. Azonnal süthetjük, felforrósított gofrisütőben az első adag előtt kicsit kivajazva.
A puha kakaós gofri, tejszínes mascarpone krémmel és bogyós gyümölcsökkel tálalva a legfinomabb.
Tejszínes mascarponekrém:
250 g mascarpone, 250-300 ml habtejszín, 2-3 ek. porcukor, vanília vagy 1 cs. vaníliás cukor. A tejszínhabot félig felverjük. A mascarponet kikeverjük a porcukorral és a vaníliával, majd beleforgatjuk a tejszínt is. Tálalásig hűtőbe tesszük.