Kakaós vaníliás guba
Hozzávalók:
|
|
Elkészítés:
A kiflit felkarikázzuk, és egy hőálló tálba vagy jénaiba tesszük.
A vaníliarúd belsejét kikaparjuk, és a magjait a rúddal együtt a tejhez adjuk, majd felforraljuk.
Közben egy tálban a tojásokat kikeverjük a cukorral, majd hozzáadjuk a lisztet, és csomómentesre keverjük. A tejből egy keveset hozzáteszünk, és még egyszer jól kikeverjük. Így elvégeztük a hő kiegyenlítést is.
A tejből kiszedjük a felhasított vaníliát. Majd folyamatos kevergetés mellett, lassan adagolva hozzáadjuk a tojásos, lisztes, cukros keveréket.
Kevergetve addig főzzük, amíg a kellően besűrűsödik. (megkóstoljuk, hogy elég édes-e, ha nem ilyenkor még adhatunk hozzá cukrot)
A kifliket megszórjuk a cukorral elkevert kakaóporral, majd ráöntjük a meleg vanília sodót.
Hűtőbe tesszük, amíg a kifli megpuhul, és a kakaós vaníliás guba teljesen kihűl.
Kakaóporral meghintve tálaljuk.
Tipp / megjegyzés:
Nagymamám készítette ezt a finomságot nekem mindig kiskoromban. Ő vanília rúd helyett 2-3 csomag vaníliás cukorral készíti.