Kakaós-vaníliás kalács
Hozzávalók:
A tetejére:
A hintéshez:
|
|
Elkészítés:
A hozzávalókat a kakaópor és az étolaj kivételével, annyi langyos tejjel összegyúrjuk, hogy közepes keménységű tésztát kapjunk.
Ezután két részre osztjuk. Az egyik felébe beledolgozzuk az étolaj felét. A másik felébe beledolgozzuk a kakaóport és a megmaradt étolajat.
Ha szükséges,akkor egy kis langyos tejjel lazítsunk a tésztán.
Mindkettőt konyharuhával letakarjuk és meleg helyen duplájára kelesztjük.
A megkelt tésztát lisztezett deszkán 30-40 cm-es téglalap alakúra nyújtjuk.
A fehér alulra kerül,majd ráhelyezzük a kinyújtott kakaós lapot. Feltekerjük mint a bejglit.
A kapott rudat elfelezzük. Mindkét rudat kissé megcsavarjuk, majd összetekerjük. Vajjal kikent koszorú formába vagy kuglófformába tesszük.
A tetejét megkenjük a felvert tojás sárgája és egy pici víz keverékével, és letakarva még 20 percet kelesztjük.
190 fokra előmelegített sütőben 35 perc alatt készre sütjük.
Vaníliás porcukorral meghintve kínáljuk.