Karamellás pohár desszert
Hozzávalók:
A szóráshoz:
|
|
Elkészítés:
(Ebből a mennyiségből 5 pohárral lesz, 1 pohár = 3dl-es)
Egy lábosba beleöntjük a tejet, , majd hozzáadjuk a 8 evőkanál cukrot, a pudingport és szokásos módon pudingot főzünk belőle. Ha besűrűsödött, félre tesszük hűlni, de közben gyakran megkeverjük.
Főzünk egy adag kávét és 3 evőkanál cukrot elkeverünk benne. Kisebb darabokra szét tördeljük a babapiskótát, majd a kávéba mártjuk (teljesen szívja be magát a kávéval).
A habtejszínt kemény habbá felverjük.
A következő képen rétegezzük a poharakat.
Az aljára kerül a pudingból, majd erre a kávéba áztatott babapiskóta darabok, tejszínhab végül megint pudingos réteg következik.
A tetejét tejszínhabbal díszítjük, megszórjuk kakaóporral, majd egy-egy babapiskótát nyomunk minden pohár szélébe.
Fogyasztásig a hűtőben tároljuk.
http://tundikonyha.blogspot.hu/