Főoldal / Levesek / Karfiolleves csipetkével tejföllel fehérborral

Karfiolleves csipetkével tejföllel fehérborral

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Karfiolleves csipetkével tejföllel fehérborral

Karfiolleves csipetkével tejföllel fehérborral

Hozzávalók:

  • 1 fej karfiol 
  • 1 db vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 szál sárgarépa
  • 1 szál fehérrépa
  • 2 db újkrumpli
  • 1 db paradicsom
  • 1 db csípős hegyes zöldpaprika
  • 1/2 fej zeller
  • 1 db zellerlevél
  • 10 szál petrezselyemlevél
  • 1 db lestyán
  • olaj
  • 1 dl tejföl
  • 1 db tojás
  • 1 pohár liszt
  • őrölt piros paprika
  • őrölt fekete bors
  • 2 db húsleveskocka
  • 1 dl fehérbor
Elkészítési idő: 1 óra Fogyókúrás: nem
Költség: 500-1000 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 4 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Normál Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A hagymákat aprítom, a répákat hosszúkásra, a krumplit és a paradicsomot kockára, a paprikát karikára vágom.

A karfiolt kisebb rózsákra teszem.

A hagymát kevés olajon megdinsztelem, ráteszem a zöldségeket, feleresztem vízzel, fűszerezem, belemorzsolom a leveskockát.

Amíg a leves fő elkészítem a csipetkét. Amikor a zöldséges már csaknem puha, lisztes tejföllel behabarom, beleöntöm a bort, belemorzsolom a tésztát.

Tálaláskor teszek a levesre tejfölt, petrezselyemlevelet, és szórok rá pirospaprikát.

Értékeld a receptet

Hobbychef (702 Recept)

Egy világot járt nyugdíjas külkereskedő próbálkozásai a konyhában, kalandozásai a Gastronomiában.


Szólj hozzá!

A lap tetejére