Elmentem!Karfiolleves csipetkével tejföllel fehérborral
Hozzávalók:
- 1 fej karfiol
- 1 db vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 szál sárgarépa
- 1 szál fehérrépa
- 2 db újkrumpli
- 1 db paradicsom
- 1 db csípős hegyes zöldpaprika
- 1/2 fej zeller
- 1 db zellerlevél
- 10 szál petrezselyemlevél
- 1 db lestyán
- olaj
- 1 dl tejföl
- 1 db tojás
- 1 pohár liszt
- só
- őrölt piros paprika
- őrölt fekete bors
- 2 db húsleveskocka
- 1 dl fehérbor
|
Elkészítési idő: |
1 óra |
Fogyókúrás: |
nem |
Költség: |
500-1000 FT |
Vegetáriánus: |
igen |
Adagok: |
4 főre |
Gluténmentes: |
nem |
Nehézség: |
Normál |
Laktózmentes: |
nem |
|
Elkészítés:
A hagymákat aprítom, a répákat hosszúkásra, a krumplit és a paradicsomot kockára, a paprikát karikára vágom.
A karfiolt kisebb rózsákra teszem.
A hagymát kevés olajon megdinsztelem, ráteszem a zöldségeket, feleresztem vízzel, fűszerezem, belemorzsolom a leveskockát.
Amíg a leves fő elkészítem a csipetkét. Amikor a zöldséges már csaknem puha, lisztes tejföllel behabarom, beleöntöm a bort, belemorzsolom a tésztát.
Tálaláskor teszek a levesre tejfölt, petrezselyemlevelet, és szórok rá pirospaprikát.
Hobbychef (702 Recept)Egy világot járt nyugdíjas külkereskedő próbálkozásai a konyhában, kalandozásai a Gastronomiában.