Főoldal / Egytálételek / Katalán csicseriborsó

Katalán csicseriborsó

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Katalán csicseriborsó

Katalán csicseriborsó

Hozzávalók:

  • 2 doboz csicseriborsó konzerv
  • pár ek. olíva olaj
  • 2 nagy hagyma reszelve
  • 1 tk. cukor
  • 1 csipet sáfrány
  • fél fejfokhagyma zúzva
  • 10 dkg durvára tört pirított mogyoró (török mogyoró)
  • 1,5 doboz hámozott darabolt paradicsom konzerv
  • 1 kis csokor petrezselyem
  • 0,5 dl csirkeleves (nálam víz)
  • 0,5-1 citrom leve, ízlés szerint
  • só, bors
Elkészítési idő: 30 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 500-1000 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 4 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Normál Laktózmentes: igen

Elkészítés:

Egy mélyebb serpenyőben olíva olajat melegítünk. Hozzáadjuk a reszelt hagymát és kevergetve addig pirítjuk amíg szép aranybarna színű nem lesz. Ekkor hozzákeverjük a paradicsomkonzervet, a cukrot, és addig főzzük, míg  jó sűrű nem lesz.

Belekeverjük a zúzott fokhagymát, a mogyorót, a sáfrányt és az apróra vágott petrezselymet. Hozzáöntjük a csirkelevest, (vagyis én vizet használtam), és a leszűrt csicseriborsót is. 10-15 percig főzzük, míg jól besűrűsödik.

A végén sózzuk, borsozzuk és friss citromlevet is adunk hozzá. ( a citromot ízlés szerint adagoljuk, lehet, hogy 1 egész citrom túl sok hozzá.)

Isteni, kenyérrel nagyon jól lehet tunkolni a szaftot. A bazlama (Török joghurtos lapos kenyér) tökéletes kísérője ennek az ételnek.

Tipp / megjegyzés:
Mini húsgombócokkal dúsítva is nagyon finom. Húsleves alaplé, helyett használatunk hozzá zöldség alaplét vagy vizet is. (mint ahogy én is tettem)

Értékeld a receptet

Szólj hozzá!

A lap tetejére