Katalán csicseriborsó
Hozzávalók:
|
|
Elkészítés:
Egy mélyebb serpenyőben olíva olajat melegítünk. Hozzáadjuk a reszelt hagymát és kevergetve addig pirítjuk amíg szép aranybarna színű nem lesz. Ekkor hozzákeverjük a paradicsomkonzervet, a cukrot, és addig főzzük, míg jó sűrű nem lesz.
Belekeverjük a zúzott fokhagymát, a mogyorót, a sáfrányt és az apróra vágott petrezselymet. Hozzáöntjük a csirkelevest, (vagyis én vizet használtam), és a leszűrt csicseriborsót is. 10-15 percig főzzük, míg jól besűrűsödik.
A végén sózzuk, borsozzuk és friss citromlevet is adunk hozzá. ( a citromot ízlés szerint adagoljuk, lehet, hogy 1 egész citrom túl sok hozzá.)
Isteni, kenyérrel nagyon jól lehet tunkolni a szaftot. A bazlama (Török joghurtos lapos kenyér) tökéletes kísérője ennek az ételnek.
Tipp / megjegyzés:
Mini húsgombócokkal dúsítva is nagyon finom. Húsleves alaplé, helyett használatunk hozzá zöldség alaplét vagy vizet is. (mint ahogy én is tettem)