Kelesztés nélküli kifli
Hozzávalók:
A tetejére:
A sós kifli lekenéséhez:
A mákos kiflihez:
|
|
Elkészítés:
Az élesztőt felfuttatjuk és a többi alapanyaggal összekeverjük. Szép simára dagasztjuk.
Két cipót formázunk belőle.
Kör alakúra kinyújtjuk. A sósat puha vajjal lekenjük ,egy kis sóval megszórjuk.
8 cikkre vágjuk, és a szélesebb felénél indulva feltekerjük.
A sütőpapírral fedett tepsire sorakoztatjuk. Felvert tojással lekenjük, szezámmaggal meghintjük.
A másik cipót is kinyújtjuk és 8 cikkre vágjuk.
A töltelék hozzávalóit összekeverjük. A cikkek felső felére teszünk egy kevés mákos tölteléket, majd feltekerjük.
Sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk. Tojással lekenjük.
Hideg sütőbe tesszük, majd 190 fokra bekapcsoljuk és szép pirosra sütjük.
Jó étvágyat kívánok hozzá!