Főoldal / Desszertek / Kevert kuglóf

Kevert kuglóf

Kevert kuglóf

kevert kuglóf

Hozzávalók:

  • 25 dkg porcukor (nálam csak 20 mert nagyon édes)
  • 4 tojás
  • 1 dl olaj
  • 1 dl tej
  • 20 dkg liszt
  • 1/2 csomag sütőpor
  • 1 csomag vaníliás cukor 
  • 1 kanál kakaó
Elkészítési idő: 1 óra Fogyókúrás: nem
Költség: 0-500 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 4 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét kemény habbá felverjük.

A sárgáját a porcukorral és a vaníliás cukorral kikeverjük, majd hozzáadjuk az olajat, a tejet és elkeverjük.

Belekeverjük a sütőporral elkevert lisztet, majd a végén beleforgatjuk a fehérjehabot.

A massza 3/4 részét egy kivajazott, kilisztezett kuglófformába öntjük.

A maradék masszába belekeverjük a kakaóport és szintén a formába öntjük. Egy fakanál nyelével márványosra összekeverjük.

170fokra előmelegített sütőben 35-40percig sütjük. (légkeverésen elég a 160fok is)
Az első 30percben a sütőt nem szabad kinyitni!

Porcukorral meghintve kínáljuk.

Finom, szaftos márványos kuglóf. Sőt, másnapra sem szárad ki.

Marcsi (681 Recept)

Üdvözöllek kedves látogató. Marcsi vagyok, az oldal egyik alapítója. Ha bármi kérdésed, észrevételed lenne, az oldallal kapcsolatban, küldj egy e-mailt a kapcsolat@receptkiraly.hu email címre.


Szólj hozzá!

A lap tetejére