Kevert kuglóf
Hozzávalók:
|
|
Elkészítés:
A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét kemény habbá felverjük.
A sárgáját a porcukorral és a vaníliás cukorral kikeverjük, majd hozzáadjuk az olajat, a tejet és elkeverjük.
Belekeverjük a sütőporral elkevert lisztet, majd a végén beleforgatjuk a fehérjehabot.
A massza 3/4 részét egy kivajazott, kilisztezett kuglófformába öntjük.
A maradék masszába belekeverjük a kakaóport és szintén a formába öntjük. Egy fakanál nyelével márványosra összekeverjük.
170fokra előmelegített sütőben 35-40percig sütjük. (légkeverésen elég a 160fok is)
Az első 30percben a sütőt nem szabad kinyitni!
Porcukorral meghintve kínáljuk.
Finom, szaftos márványos kuglóf. Sőt, másnapra sem szárad ki.