Elmentem!Kivis krémes
Hozzávalók:
A tésztához:
- 7,5 dkg DW sütemény liszt
- 7,5 dkg tönköly liszt világos
- 7,5 dkg darált dió
- 4 dkg DW 1:4 negyedannyi cukorhelyettesítő
- (vagy 16 dkg cukor)
- 4 db tojás
- 6 g sütőpor
A krémhez:
- 2 cs. házi krémes krémpor
- 1,9 l tej
- 6 db kivi-nagyobb
|
Elkészítési idő: |
1 óra |
Fogyókúrás: |
nem |
Költség: |
1000-1500 FT |
Vegetáriánus: |
igen |
Adagok: |
4 főre |
Gluténmentes: |
nem |
Nehézség: |
Normál |
Laktózmentes: |
nem |
|
Elkészítés:
A tésztához tojást a cukorhelyettesítővel összekeverjük majd hozzáadjuk a diós, lisztes, sütőporos keveréket.
Sütőpapírral bélelt 25×25 cm-es tepsibe simítjuk, és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 25 perc alatt megsütjük.
Krémhez a krémes krémport összekeverjük a hideg tejjel és már kenhető is a fele a kihűlt diós alapra.
Megszórjuk a darabolt kivivel és rásimítjuk a maradék krémet.
Néhány órára hűtőbe tesszük, majd kockákra vágva kínálja.
Mentés
Mentés
Kivis krémes 5.00/5 (1 értékelés)
A konyha világa (83 Recept)Napi szinten sütök főzök, szeretek új recepteket kipróbálni, ami elnyeri a család tetszését azt sűrűn készítem. Szeretem a szép, minőségi, praktikus konyhafelszerelési eszközöket.
Receptjeim gasztroblog formában is olvashatók, neve:
A konyha világa