Klasszikus, forrázott káposztasaláta
Hozzávalók:
|
|
Elkészítés:
A káposztát felcsíkozzuk, vagy legyaluljuk. (én jobban kedvelem a szálasra vágott rusztikus csíkozott káposztát)
A vöröshagymát felkarikázzuk.
Nagyobb fazékban vizet forralunk, beleszórunk kevés köménymagot, kevés szemes borsot, enyhén megsózzuk, majd amikor lobog a víz, beletesszük a felkarikázott hagymát, és a szálasra vágott káposztát. Nem főzzük! A forrázás után a vizet leöntjük róla. Hagyjuk, hogy meghűljön, és meglocsoljuk ecettel, cukrot, vagy cukorpótlót (szorbitot) szórunk rá, majd kevés csomborral (borsikafű) átforgatjuk.
A borsikafű puffadás csökkentő hatása miatt, javasolt minden káposztás, babos ételhez.
Hűtőben hagyjuk összeérni a salátát.