Kókuszos krémes
Hozzávalók:A tésztához:
A krémhez:
A tetejére :
|
|
Elkészítés:
A fehérjét elkezdjük felverni, majd félidőnél, mikor már megemelkedett, de még nem kemény, hozzáadjuk a cukrot, és fényes habot keverünk belőle. Spatulával belekeverjük a lisztet, a kókuszt, és az összetört csokoládét. Sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk, és 170°-on körülbelül 20 percig sütjük.
A tojássárgát vízgőz fölött a cukorral világosra keverjük, és addig verjük, míg nagyon sűrű lesz. Ez körülbelül 15-20 perc. Hűlni hagyjuk, majd langyosan belekeverjük a vajat. A krémet a kihűlt tésztára simítjuk. Tetszés szerint hullámokat rajzolunk bele, majd kihűtjük.
Az összetört csokoládét vízgőz felett, kb. félig felolvasztjuk, majd a gőzről levéve addig kevergetjük, amíg homogénné nem válik. Így nem túl forró, ezért máris beletölthetjük egy kis zacskóba, aminek kivágjuk az egyik csücskét, és azon keresztül a süteményre csurgatjuk a csokit. Mivel a süti hideg, a vékony csokoládécsíkok azonnal rádermednek.
Beküldő: Márti
http://hogymegtudjuknezni.blogspot.hu/