Körtés lepény II
Hozzávalók:22 x 32 cm-es tepsihez:
|
|
Elkészítés:
A körtét hámozzuk meg, vágjuk félbe és vájjuk ki a magházát. Ezután vágjuk fel ízlés szerint cikkekre, majd locsoljuk meg a citromlével, és forgassuk össze. (a citromlé megvédi a körtét a barnulástól)
A margarint keverjük habosra a porcukorral és a vaníliás cukorral, majd keverjük hozzá a tejfölt.
Ezután állandó keverés mellett, adjuk hozzá egyesével a tojásokat, és mindegyikkel keverjük alaposan össze.
Keverjük hozzá a kakaót, a fahéjat, majd a diót, végül pedig a sütőporral összekevert lisztet. (egy sűrűbb masszát fogunk kapni)
A tepsit béleljük ki sütőpapírral, majd öntsük bele a masszát, és egyenletesen simítsuk el a tetejét. Ezután helyezzük rá a cikkekre vágott körtét.
Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten 35-40 perc alatt süssük készre. (tűpróbáig süssük)
A lekvárt állandó keverés mellett, melegítsük forráspontig. (ha túl sűrű lenne, akkor egy picike vizet öntsünk hozzá melegítés közben)
A sütőből vegyük ki az elkészült süteményt, majd egy ecsettel kenjük le a tetejét a forró lekvárral. Ezután a tepsiben hagyjuk kicsit hűlni, majd a sütőpapírral együtt emeljük át egy rácsra, és hűtsük ki egészen.
Tipp / megjegyzés:
Tálalás előtt ízlés szerint szeleteljük fel a lepényt, majd úgy kínáljuk.