Főoldal / Desszertek / Körtés lepény II

Körtés lepény II

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Körtés lepény II

Körtés lepény

Hozzávalók:

22 x 32 cm-es tepsihez:

  • 4-5 db körte
  • 1/2 citrom leve
  • 15 dkg liszt
  • 10 dkg porcukor
  • 2 cs vaníliás cukor
  • 1/2 cs sütőpor
  • 10 dkg darált dió
  • 12 dkg margarin
  • 2 db tojás
  • 2 dkg kakaó (cukrozatlan)
  • 1 mk őrölt fahéj
  • 0,5 dl tejföl
  • 1-2 ek sárgabaracklekvár a lekenéshez
Elkészítési idő: 1 óra Fogyókúrás: nem
Költség: 1000-1500 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 4 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Normál Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A körtét hámozzuk meg, vágjuk félbe és vájjuk ki a magházát. Ezután vágjuk fel ízlés szerint cikkekre, majd locsoljuk meg a citromlével, és forgassuk össze. (a citromlé megvédi a körtét a barnulástól)

A margarint keverjük habosra a porcukorral és a vaníliás cukorral, majd keverjük hozzá a tejfölt.

Ezután állandó keverés mellett, adjuk hozzá egyesével a tojásokat, és mindegyikkel keverjük alaposan össze.

Keverjük hozzá a kakaót, a fahéjat, majd a diót, végül pedig a sütőporral összekevert lisztet. (egy sűrűbb masszát fogunk kapni)

A tepsit béleljük ki sütőpapírral, majd öntsük bele a masszát, és egyenletesen simítsuk el a tetejét. Ezután helyezzük rá a cikkekre vágott körtét.

Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten 35-40 perc alatt süssük készre. (tűpróbáig süssük)

A lekvárt állandó keverés mellett, melegítsük forráspontig. (ha túl sűrű lenne, akkor egy picike vizet öntsünk hozzá melegítés közben)

A sütőből vegyük ki az elkészült süteményt, majd egy ecsettel kenjük le a tetejét a forró lekvárral. Ezután a tepsiben hagyjuk kicsit hűlni, majd a sütőpapírral együtt emeljük át egy rácsra, és hűtsük ki egészen.

Tipp / megjegyzés:
Tálalás előtt ízlés szerint szeleteljük fel a lepényt, majd úgy kínáljuk.

Körtés lepény II 5.00/5 (1 értékelés)

Gizi (321 Recept)

Szeretek sütni-főzni, és sokat kirándulni.Több évtizede sertepertélek a konyhámban kisebb, nagyobb sikereket elérve. Mára már szenvedélyemmé vált a sütés-főzés, így minden nap valami finomsággal kényeztetem a családomat, és a barátaimat. Szeretem a hagyományos, magyaros ételeket, de szívesen kipróbálok számomra új, és különleges ízvilágot is.


Szólj hozzá!

A lap tetejére